Being a Ukrainian in Belgium – Say what!?

Elena is een meisje met zoveel internationale ervaringen, dat ik ze haast niet op 1 hand kan tellen. Maar hoe heeft ze deze allemaal ervaren en wat is haar het meeste bijgebleven van al deze avonturen? Je komt het in de volgende blogpost te weten!

“Van welk land zijde gij nu eigenlijk?”

Elena is oorspronkelijk van Oekraïne, maar ook een klein stukje van Finland. En oh ja, niet te vergeten, ze is ook een heel klein stukje afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Maar ze is dus officieel geboren in Oekraïne. Voor haar studies verhuisde ze naar Finland, maar de reiskriebels bleven niet weg. Toen ze oud genoeg was, vertrok ze richting het Verenigd Koninkrijk. Daar studeerde ze afgelopen jaar gedurende 1 schooljaar. Ze vertrok terug richting Finland met onvergetelijke momenten en vooral vriendschappen voor het leven. Maar ze vertrok ook terug richting Finland zonder “voldaan” gevoel. Ze wou meer, dus ging ze opzoek naar meer. Na een halfjaar terug in Finland te wonen, besloot ze (weliswaar last minute) om richting België te komen.

Natuurlijk komt ze niet enkel naar België voor de frisse pintjes en de lekkere wafels. Haar studies komen op de eerste plaats, dus kom ze die hier verder zetten. Aangezien Communicatiemanagement aan Howest toch een hoge reputatie heeft (de absolute waarheid), kan het niet anders dan dat ze voor deze opleiding koos. Gedurende 1 semester zou ze les volgen in deze opleiding aan Howest Kortrijk.

Niet de beste vrienden, wel de beste “buddies”

Mijn link met Elena is eigenlijk niet spontaan gekomen. Ik studeer ook Communicatiemanagement aan Howest en ben sinds enkele jaren buddy (wisten jullie natuurlijk al dankzij mijn “about-page”). Als buddy zet je jou in om internationale studenten op te vangen en wegwijs te maken in Kortrijk. Voor dit semester werd ik gekoppeld aan Elena. Ik moet me dus gedurende 1 semester over haar ontfermen en zorgen dat ze niet verloren geraakt in het oh zo grote Kortrijk.

We ontmoetten elkaar voor de eerste keer op de luchthaven. Ze had voor de eerste 2 dagen nog geen verblijf en aangezien ik haar buddy ben, heb ik haar dan ook 2 dagen onderdak gegeven. Er was meteen wel een bepaalde klik tussen ons, maar met zo’n spontaan karakter als dat van haar, kan dat ook niet anders. We wonen nu nog steeds in dezelfde straat, maar het contact tussen ons is enorm verzwakt.

Het is natuurlijk een compleet andere band die je samen opbouwt. Ergens houd ik altijd in mijn achterhoofd dat ik niet te “close” mag worden met erasmus studenten. Het klinkt grof, maar uiteindelijk vertrekken die na een tijd toch terug. Elena wil ook liever vrienden hebben van over de hele wereld. Ze is een enorm sociaal persoon en wil zich dus ook niet teveel hechten aan 1 enkel iemand. Vandaar dat we dus uitgegroeid zijn tot de beste “buddies” en niet tot de beste vrienden.

Elena heeft ook haar eigen vlogs & blogs. Je kan haar volgen via onderstaande links:
Website: https://elenasafronova.be/
Youtubekanaal: https://m.youtube.com/channel/UC06A50HzC2S4NEZ7fCMd2QA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *