Delirium brouwerij Melle

In samenwerking met erasmusstudenten Vives

Zaterdag 30 maart, wat een prachtige dag! Enkele weken terug hadden we met het praesidium van ESN Leonardo Kortrijk beslist om vandaag naar Melle te trekken. Daar zouden we een bezoek brengen aan Brouwerij Huyghe, beter gekend als “de Delirium Brouwerij”. Als eventmanager voor ESN Leonardo Kortrijk had ik dit event zelf uitgewerkt. Het idee kwam spontaan, maar de organisatie vroeg wel wat extra energie. En juist dit is mijn motivatie om events te organiseren, de drijfkracht die erachter schuilt. Natuurlijk krijg ik ook veel appreciatie en liefde terug van alle erasmus studenten!

Aangezien dit bezoek vanuit mijn studentenvereniging kwam, werd ik vergezeld door 12 erasmus studenten. Ze kwamen onder meer uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. Voor hen is dit een levenservaring die ze zelfstandig niet zouden kunnen ervaren. Voor mij voelt het als een voldoening om dit met hen te kunnen beleven.

Delirium is een bier dat niet vaak geconsumeerd wordt bij studenten vanwege de uniekheid in Kortrijk. Het was dus de ideale gelegenheid om minder frequente Belgische bieren te leren kennen. Daarnaast maakten we ook kennis met het gistingsproces van de bieren die worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe. Er worden ongeveer 20 verschillende bieren gebrouwen (enkel van maandag tot vrijdag). Daarnaast verdient deze brouwerij ook heel wat respect op vlak van tewerkstelling. Wekelijks komen zo’n 15 mensen met een beperking in de brouwerij helpen, wat ik zelf een prachtig initiatief vind. Na de rondleiding proefden we van de verschillende bieren. Heel wat bieren zijn moeilijk te vinden in België (of toch voor erasmus studenten). De proevertjes waren dus de ideale afsluiter van dit geweldige evenement.

Dit bezoek kon wel tellen als een echte Belgische traditie, aangezien België een echt “bierland” is. Daarnaast was het ook de ideale gelegenheid om kennis te maken met de stad Melle. Het nuttige werd aan het aangename gekoppeld en vriendschappen werden talrijk opgebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *