Global taste af-fair Howest The Level

In samenwerking met Howest International

Een beurs waar elke erasmus student aan Howest zijn of haar land op culinair vlak voorstelt? Geen probleem! Naar jaarlijkse traditie organiseert “Howest International Office” de global food af-fair.

Deze dag (4 april 2019) stond volledig in het teken van internationalisering. Doorheen de dag presenteerden de internationale studenten hun land tijdens korte voorstellingen (in The Square). De dagen daarvoor waren ze druk in de weer om hun proevertjes klaar te maken.

Zoals iedereen weet, heeft elk land specifieke gerechten. Op de food af-fair worden al deze gerechten samengebracht. Iedereen kan dus kennis maken met de voor hen vreemde gerechten. Dit jaar konden we proeven van Duitse, Spaanse, Amerikaans, Indische, Franse, Mexicaanse en natuurlijk Belgische culinaire hoogstandjes. Wat me enorm opviel, is dat de Indische keuken heel erg in de smaak viel bij iedereen. Voor ons (Belgen) was de Franse keuken het meest vergelijkbaar met wat we in België dagelijks eten. Maar toch zijn we verzot op de typische Franse pannenkoeken.

Overzicht Global Taste af-fair

De Belgische stand werd verzorgd door de directeur van Howest (Roel Vandommele), Sarah Markewich (Howest International) & haar dochter en natuurlijk ook door ESN Leonardo Kortrijk. Als we “België” horen, denken we automatisch aan bier en chocolade. Dit mocht dus zeker niet ontbreken aan onze proevertjes. Om iedereen compleet te verrassen, hadden we Westvleteren in petto.  Dit bier is het meest exclusieve van België. Het kan namelijk enkel rechtstreeks in de brouwerij gekocht worden. Hierbij kunnen we dus concluderen dat dit een proevertje van formaat is! Ook de legendarische Belgische wafels en cuberdons mochten absoluut niet ontbreken. Jammer genoeg vielen we niet in de prijzen met onze stand, maar toch kregen we veel deugddoende complimenten.

Naast het eten, wordt er telkens ook veel aandacht besteed aan decoratie en voorkomen. De volledige avond staat dus in teken van je eigen land. Dit is de avond waarbij elke student kan/mag pronken met hun tradities. En geloof me, het pronken zit er zeker en vast bij iedereen in. Het is een avond vol trots en verkenning, maar ook een avond vol vriendschap en verbondenheid.

Dit evenement zorgt altijd voor de nodige sfeer en warmte. Nog nooit zag ik zoveel culturen samenkomen en samen genieten. Howest spant zich enorm in (en dan vooral Sarah Markewich & Isabelle Vantomme) voor de internationale studenten. Telkens weer slagen ze erin om iedereen samen te krijgen en een hechte groep te creëren. Hierbij dus een dikke pluim voor de organisatie en ik kijk alvast uit naar de volgende editie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *