How to survive – Lange afstandsrelatie

Lange afstandsrelatie, say what!?

2 “chicks”, 1 liefdesverhaal, maar 1 detail, namelijk een afstand van 550 kilometer. In deze blog vertel ik over mijn ervaringen met een lange afstandsrelatie.
Onderaan mijn blog vind je enkele tips en ook linken naar koppels die hun langeafstandsverhaal delen via YouTube.

Hoe het sprookje begon

Een klein jaar geleden begon ons verhaal. En met ons bedoel ik dan het verhaal van mijn vriendin en mij. Je leest het goed, mijn lief is een meisje (en wat voor één). Ergens in februari kwamen we elkaar online tegen (want datingsites zijn geen taboe). We leerden elkaar wel oppervlakkig kennen en ontdekten dat we beide aan Howest studeren, maar daar stopte het ook. Aangezien we ook beide op een andere campus studeren, was de kans dat we elkaar spontaan zouden tegenkomen enorm klein.

Elkaar helemaal uit het oog verloren, kwamen we elkaar toch spontaan tegen. Voor een project zat ze de volledige week op mijn campus. De moed ontbrak me om er spontaan op af te gaan. Toen ik zeker wist dat zij het was en na toch wel wat te twijfelen, stuurde ik haar terug op de datingapp. Zij had me niet herkend, maar ik haar duidelijk wel. Het online gesprek ging deze keer wel verder en we spraken een eerste keer af.

Eerste date (en alles wat daarna volgde):

Die eerste date. Teveel stress over hoe ik eruit zag en of een goeie indruk kon maken. Maar ook teveel stress over wat ik zou vertellen.
“Ons Maaike, das een spraakwaterval”. Mijn mama is daar nogal duidelijk over. De klik was er meteen. Dan moet ik er ook geen tekening bij maken dat de tweede, derde, vierde, … date redelijk snel volgden. Na 1 maand vol dates, was er onze eerste kus. Het begin van het mooiste jaar van mijn leven.


“Ons Maaike, das een spraakwaterval”

Cathy Boudry (aka Moeder)

De grote afstand

Allebei studerende in Kortrijk zagen we elkaar wel op regelmatige basis. Aangezien ze in haar laatste jaar DAE zit (kort applaus voor haar doorzettingsvermogen), moest ze een stageplaats kiezen voor het laatste semester. Uiteindelijk koos ze ervoor om richting Sheffield te vertrekken (Verenigd Koninkrijk). Daar zou ze games ontwikkelen, waarvoor ik toch best wel trots ben op haar. Maar hoe zou de afstand zich ontwikkelen in onze relatie?

Wekelijks wordt maandelijks

Februari was een maand vol tranen. Het is nooit aangenaam om de persoon die je het liefst ziet, los te laten. Ook al had ik het druk met mijn eigen stage, toch was het wennen. Mijn vriendin is de persoon waarbij ik me het beste voel, zonder schaamte. We deelden hobby’s in Kortrijk en gingen samen op avontuur. Zonder haar, viel ik toch in een enorm leeg gat.  

Wat hierin echt helpt, is bellen en skypen. Dit zal nooit hetzelfde aanvoelen, maar het is echt een enorm hulpmiddel! We kijken ook heel vaak samen films en series, wat zorgt voor een verbonden gevoel. Uiteindelijk zag ik haar terug na 1 maand en 1 week. Wat wekelijkse dates waren, veranderden nu naar maandelijkse dates. Dit is hard om mee om te gaan.

Troubles in paradise: wat nu?

Het is niet makkelijk om van elkaar te houden met meer dan 500 kilometer afstand tussen elkaar. Uiteindelijk ben je verliefd op iets wat je niet ziet en ook niet meer voelt. De liefde moet sterk genoeg zijn om dit vol te houden, want gevoelens vergeten, gaat uiteindelijk snel. Na 2 maanden verloren we elkaar uit het oog. We hadden geen aandacht meer voor elkaar. In plaats van op hetzelfde spoor te lopen, liepen we langs elkaar. Na een harde periode vol stress en ruzie, besloten we toch om samen verder te gaan. Maar mijn vriendin was niet meer dezelfde, ze was zichzelf volledig kwijt en het was voor haar dus moeilijk om iemand anders aandacht te geven.

In april (paasvakantie) reisde ik voor de tweede maal naar Sheffield. We vonden elkaar wel terug, maar het was zeker hetzelfde niet meer. Haar naar België brengen, was het enige wat zou helpen. Dit deed ze dan uiteindelijk ook en ze was terug helemaal de oude. Doorheen deze moeilijke periode bleven we wel steeds praten via Messenger, maar bellen en skypen kwam er niet meer van. Daar zat onze fout! Wat ik echt kan aanraden, is blijf bellen/skypen. Messenger & bericht is tof en gezellig, maar het zorgt voor heel wat verwarring.

Tips om de afstand te overleven

  1. Maak geen ruzie of voer geen discussies via Messenger of bericht (zorgt voor nog meer ruzie en nog hardere discussies)
  2. Bel en skype op regelmatige basis
  3. Communiceer open over gevoelens
  4. Probeer de kleine dingen ook te delen met elkaar & laat luchtige dingen toe in de relatie
  5. Alles wat je fysiek samen zou doen, kan ook op afstand (zoals films/series kijken, samen iets gaan drinken, …)

Wanna know more? Check dan zeker deze youtubekanalen

https://www.youtube.com/user/Baileyy734/videos

https://www.youtube.com/channel/UC4a2Z3putg5S1F7cfqovwhw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *