Post-Erasmus Depressie

Nu het schooljaar ten einde is, is ook de tijd van de erasmus ten einde. Alle internationale studenten vertrekken terug richting hun thuisland, maar wat moet ik nu doen? En hoe moet ik het gemist opvullen? Je komt het allemaal te weten in onderstaande blogpost.

Tijd om naar huis te gaan

Eind januari trokken al heel wat Erasmus studenten richting thuisland, maar nu vertrekt iedereen dus officieel terug naar huis. Er zijn heel wat vrienden van mij die me gewaarschuwd hebben voor dit moment, want het zou wel eens pijnlijk kunnen worden. Hoe dichter we komen bij “het afscheid”, hoe groter het besef wordt dat ik mijn beste vrienden moet loslaten. Het grootste deel van mijn schooljaar heb ik doorgebracht met deze fantastische bende internationale studenten. Maar net zoals er een begin is aan elk verhaal, komt er ook een einde. Alleen is dit verhaal triestig en hard.

Ik ga met heel veel plezier terugdenken aan alle tijden dat ik samen met deze zotte bende beleefd heb. De herinneringen zullen me zeker bijblijven en goed nieuws, want volgend jaar ben ik opnieuw buddy! Dus volgend jaar sta ik opnieuw klaar om de erasmus studenten op te vangen en word ik graag ook opnieuw in een zotte bende gegooid waarmee ik nieuwe “memories” kan maken. Ik ben wel niet meer actief binnen ESN Leonardo Kortrijk, maar ik wil me dan ook volledig kunnen focussen op de erasmus studenten en niet op uitgaan/drinken.

En euhm, wat nu?

#Tip 1: bellen & Skypen!

Met sommige van de erasmus studenten heb ik een sterke band opgebouwd. Ze waren mijn steun en toeverlaat, dus ook dit ben ik “kwijt”. Maar gelukkig ben ik het niet volledig kwijt, want er bestaat nog zoiets als bellen en skypen! Natuurlijk zal ik vanaf nu dus enorm rekening moeten houden met het uursverschil, want in België hadden we daar uiteraard geen probleem mee. Bij deze zal ik dus vaak een telefoontje doen richting Mexico en ook wel richting Spanje en Finland. Het is echt wonderbaarlijk hoe goed je een band kan onderhouden via Skype of Facebook, door gewoon te bellen met elkaar. Dus deze kans wil ik zeker met mijn beide handen vastgrijpen (zodat ik ook goed op de hoogte blijf van de nieuwste roddels dat iedereen mij te vertellen heeft).

#Tip 2: (authentieke) brieven schrijven

“Wat? Brieven schrijven? Amai uit welk tijdperk kom jij?” Gohja, ook in de 21ste eeuw worden er nog steeds brieven geschreven. Want wat is er leuker dan een handgeschreven brief ontvangen? Niets, volgens mij. Het is een stukje van jezelf dat je opstuurt met de post en dit is dan ook de beste kans om nog eens de “goeie oude vibe” te voelen die speelde tussen jezelf en de erasmus studenten. Brieven schrijven kost ook echt niet veel geld, dus dit heb ik er zeker voor over. Het is ook spannend om te weten wanneer je een brief terug zal krijgen en wat de andere persoon geschreven heeft!

#Tip3: Hier en daar een reisje doen

Reizen kost natuurlijk geld (soms wel heel veel), maar het druk de prijs als je accommodatie hebt bij 1 van je vrienden. Hoe zalig is het wel niet om gewoon op het vliegtuig/de trein te stappen en terug bij 1 van je beste vrienden terecht te komen. Dat is één van de grootste voordelen aan buddy zijn, gelijk waar je naartoe gaat, je weet dat je er nooit alleen voor zal staan. Er is altijd wel iemand die achter je staat en je opvangt, waar ook ter wereld. Je kan natuurlijk ook altijd samen op reis gaan naar een ander land.

#Tip 4: Terugdenken aan herinneringen/terugkijken naar foto’s en filmpjes

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je tijdens de erasmus zoveel mogelijk foto’s en filmpjes maakt. Het kan enorm veel deugd doen (natuurlijk ook wel pijn) om terug te kijken naar deze herinneringen. Dit zijn de dingen die je voor altijd zullen bij blijven en die je ook altijd dicht bij je zal hebben. Het is dus de moeite waard om er aan terug te denken!

Boodschap van algemeen nut

MIJN OPDRACHT ZIT ER OP! Ik heb deze schoolopdracht tot een goed einde gebracht (allee dat is toch wat ik hoop 😉). Ik wil graag alle lezers/kijkers enorm bedankt, want zonder jullie had ik deze opdracht waarschijnlijk al lang opgegeven. Maar euhm, ik heb toch een liefde ontdekt voor schrijven, dus ik zal proberen om tijdens mijn vrije tijd toch hier en daar nog een blog te posten. So stay tuned en houd zeker mijn sociale media goed in de gaten! DIKKE MERCI xoxo

Link naar Instagram: https://www.instagram.com/maaikemajeu/?hl=nl
Link naar Facebook: https://www.facebook.com/maaike.mahieu99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *