Twee Spanjaarden maken “The Square” onveilig

Daarnaast ben ik ook buddy van Javier & Manuelle, beide afkomstig uit Spanje. Mijn 6de blog gaat over hoe ik ben als buddy ten opzichte van hen (en ik beloof dat dit de laatste is binnen deze categorie) 😉. Ik vertel jullie graag wat meer over de cultuurverschillen binnen Spanje en België.

Jullie zijn al in België of wat!?

Javier & Manuelle zijn beide afkomstig uit Spanje, maar wel uit een verschillende streek. En tzijn toch twee pateekes hoor! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zo’n speciale gevallen gezien in mijn leven. Wie mijn vorige blogs gelezen heeft (link onderaan), kan zien dat ik mijn andere internationale studenten tegemoet gegaan ben op Brussels Airport. Maar bij Javier & Manuelle was dit precies niet nodig. Nog voor ik hen kon vragen wanneer hun vliegtuig zou landen, waren ze eigenlijk al in België en hadden ze hun weg ook al compleet gevonden in Kortrijk. Het contact tussen ons was ook echt niet goed, want die waren met 2 dus ze hadden elkaar om te helpen. In het begin voelde dit wel behoorlijk nutteloos, maar ach ja, uiteindelijk stond ik nog steeds klaar om hen te helpen.

De eerste keer dat ik hen zag, was eigenlijk ook niet echt een fantastische start. Hun Engels is echt “van den hond” (ondertussen spreken ze wel een beetje Nederlands en hebben zijn ze precies een Engels woordenboek geworden). Maar goed, dus de eerste keer dat ik hen zag, waren we eigenlijk met een bende erasmus studenten samen. Ik kon dus niet echt op een deftige manier kennis maken. Allemaal wel enorm jammer achteraf gezien, maar nu valt er niet veel meer aan te doen.

“Ah, jullie zitten in mijn klas?”

Mijn eerste schooldag verliep hectisch. Ik was euforisch om mijn vrienden terug te zien, maar ook gestresseerd omwille van de internationale studenten. Ik voelde wel een bepaalde verantwoordelijkheid en wist niet zo goed hoe ik hiermee moest omgaan. Daarnaast waren ook wel wat vakken in het Engels vanaf nu en dat zorgt wel voor een bepaalde druk. Dit was ook de eerste keer dat ik Javier & Manuelle op een deftige manier zou leren kennen. En ja, vanaf seconde 1 was het me al duidelijk dat het 2 “party-animals” zijn.

België – Spanje, wie wint?

Laten we eerlijk zijn, op gebied van bier kan geen enkel land ons verslaan. En daarmee gaan “the Spanish Boys” ook akkoord. Ze zijn verliefd geworden op ons bier. Al was het wel even wennen, aangezien onze pintjes veel meer alcohol bevatten dan de Spaanse “cervezas”. Daarnaast houden ze wel van ons eten, maar ze verkiezen toch liever hun eigen dagelijkse kost. Maar ze hebben geluk, want in de meeste winkels vinden ze wel wat ze willen eten qua Spaanse kost.

Waar Spanjaarden wel zeker in winnen, is TE LAAT KOMEN! De eerste les dat ze op tijd komen, moet denk ik echt nog komen. Als het aan mij lag, dan wonnen ze zeker en vast het award voor “laatkomers van het jaar”. Als we afspreken met elkaar, dan checken we ook altijd wel even of we bezig zijn over hetzelfde uur. Want “het Spaanse 8 uur” is in werkelijkheid eigenlijk 9 uur. Het is dus een rekenwerk om met hen af te spreken, maar dit is het zeker meer dan waard.

Daarnaast is er nog een punt waarin Spanje zeker wint, namelijk uitgaan. Voor hen is een nacht doortrekken, “piece of cake”. Ze blijven ook de hele nacht aangenaam en hun humeur veranderd geen seconde doorheen de nacht. Je zou het van mij niet mogen verwachten, want na 2 uur ’s nachts, verander ik in een monster. Of een nachtje uitgaan positief is, of eerder negatief zullen we maar in het midden laten. Maar winnen doen ze zeker en vast.

Meer weten?

Lees dan zeker mijn vorige blogs over internationale studenten:

https://maaikemahieu.be/uncategorized/being-a-ukrainian-in-belgium-say-what/
https://maaikemahieu.be/uncategorized/holy-guacomoly-being-a-mexican-in-belgium/

PS: vergeet ook zeker niet te abonneren op mijn youtubekanaal om mijn wilde vlogs te volgen via onderstaande link:

https://www.youtube.com/channel/UCwNrKjvBfd5OoocfAKnApZg?view_as=subscriber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *